Quantcast
Δυτικά Βαλκάνια: Πρόοδος για Κόσοβο, ανησυχία για Σερβία και Βοσνία Ερζεγοβίνη - enikonomia.gr
share

Δυτικά Βαλκάνια: Πρόοδος για Κόσοβο, ανησυχία για Σερβία και Βοσνία Ερζεγοβίνη

δημοσιεύτηκε:

Έκκληση στις αρχές της Σερβίας να ξαναφέρουν τη χώρα ξανά προς την κατεύθυνση της ένταξης στην ΕΕ απευθύνει η επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET), που  εξέτασαν  τις εκθέσεις προόδου των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων  στο πλαίσιο της διεύρυνσης της ΕΕ.

Οι ευρωβουλευτές σχολίασαν θετικά τη διαμόρφωση ενός πιο πλουραλιστικού κοινοβουλίου μετά τις εκλογές του περασμένου Απριλίου αλλά παράλληλα εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απόφαση της Σερβίας να μην υποστηρίξει τις κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας μετά την εισβολή της τελευταίας στην
Ουκρανία.

Σχετικά με το Κόσοβο , οι ευρωβουλευτές κατέγραψαν την αυξανόμενη πολιτική σταθερότητα και τον ισχυρό ευρωπαϊκό προσανατολισμό του. Παράλληλα, καλούν το Συμβούλιο της ΕΕ να προχωρήσει στην κατάργηση της βίζας για τους πολίτες του Κοσόβου. Αναφορικά, τέλος, με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το ΕΚ επισημαίνει το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της Ρωσίας για την αποσταθεροποίηση της χώρας και καλεί για άρση του πολιτικού αδιεξόδου με επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων προς όφελος όλων των πολιτών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.