Quantcast
ΕΕ-Αφρική: Κοινό όραμα για το 2030 - enikonomia.gr
share

ΕΕ-Αφρική: Κοινό όραμα για το 2030

δημοσιεύτηκε:

Επενδυτικό πακέτο τουλάχιστον 150 δισ. ευρώ εγκρίθηκε στην τελευταία σύνοδο για τις ευρωαφρικανικές σχέσεις, για τη χρηματοδότηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εκπαίδευσης σε όλη την αφρικανική ήπειρο.

Κατά τη διάρκεια της έκτης Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αφρικανικής Ένωσης, η Ευρώπη επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να παράσχει τουλάχιστον 450 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 στην Αφρική έως τα μέσα του 2022 και να κινητοποιήσει 425 εκατ. ευρώ για να επιταχύνει τον ρυθμό εμβολιασμού. Αναφερόμενες στις αυξανόμενες κοινές προκλήσεις ασφαλείας, και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την «καταπολέμηση της αστάθειας, της ριζοσπαστικοποίησης, του βίαιου εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας», ενώ εξέδωσαν κοινή δήλωση όπου περιγράφουν ένα κοινό όραμα για το 2030.

Τον προηγούμενο χρόνο είχε προηγηθεί η έγκριση από το Κοινοβούλιο μιας νέας στρατηγικής ΕΕ-Αφρικής «που θέτει τα θεμέλια μιας συνεργασίας μεταξύ ισοτίμων μερών και δίνει τα μέσα για την επίτευξη μιας βιώσιμης ανάπτυξη». Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, οι σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Αφρικής «πρέπει να κινηθούν πέραν από τη σχέση χορηγού-αποδέκτη».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.