Quantcast
ΕΕ: Εμπάργκο "γιοκ" στη Ρωσία - enikonomia.gr
share

ΕΕ: Εμπάργκο “γιοκ” στη Ρωσία

δημοσιεύτηκε:

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος εμποδίζει την υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού εμπάργκο της ΕΕ στο πετρέλαιο από τη Ρωσία, θεώρησε «πολύ απίθανη» την επίτευξη μιας συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες, σε μια επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σε αυτή την επιστολή με χθεσινή ημερομηνία, ο Ούγγρος ηγέτης προσθέτει ότι θα ήταν «αντιπαραγωγικό» να συζητηθεί «ελλείψει συναίνεσης» αυτό το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των 27 που έχει προγραμματιστεί για τις 30 και 31 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, προβλέπει την απαγόρευση εισαγωγών πετρελαίου από τη Μόσχα. Η Ουγγαρία είναι πάρα πολύ εξαρτημένη από τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου. Για το λόγο αυτό, οι εταίροι αποφάσισαν να δώσουν περίοδο χάριτος στην Ουγγαρία, ώστε να προετοιμαστεί  κατάλληλα για να φτάσει μετά από ένα διάστημα να είναι πλήρως ανεξάρτητη από το ρωσικό πετρέλαιο. Μέχρι στιγμής η Ουγγαρία απορρίπτει όλες τις προτάσεις για περίοδο χάριτος και εναλλακτικές μορφές ενέργειας που της υποβάλλουν οι εταίροι της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.