Quantcast
ΕΕ: Κοινή συνεδρίαση για την κρίση χρέους στις αναπτυσσόμενες χώρες - enikonomia.gr
share

ΕΕ: Κοινή συνεδρίαση για την κρίση χρέους στις αναπτυσσόμενες χώρες

δημοσιεύτηκε:

Η κρίση χρέους στις αναπτυσσόμενες χώρες ήταν το θέμα κοινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (DEVE) με μέλη εθνικών κοινοβουλίων, στην οποία τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο βουλευτής Βασίλης Σπανάκης, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Σπανάκης, κατά την τοποθέτησή του, υποστήριξε ότι τα φτωχότερα κράτη του κόσμου αντιμετωπίζουν σοβαρή κρίση χρέους, που επιβαρύνει τις προσπάθειες ανάκαμψης από την ύφεση, η οποία προκλήθηκε από την υγειονομική κρίση. Επιπλέον, οι χώρες χαμηλού εισοδήματος αντιμετωπίζουν οικονομική πίεση από τις αυξήσεις των τιμών των τροφίμων και τον πληθωρισμό της ενέργειας, τα υψηλότερα επιτόκια και την ενίσχυση του δολαρίου, ενώ η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας είναι πιθανό να επιδεινώσει την κατάσταση.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιούν ότι πολλές χώρες περνούν από μια πανδημία σε μια βαθιά κρίση χρέους, τόνισε ο κ. Σπανάκης, και είναι πολύ σημαντικό ο νέος δανεισμός να διατίθεται σε επενδύσεις και όχι σε δαπάνες. Συμπερασματικά ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δράσει για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν την κρίση, καθώς η βιωσιμότητα του χρέους αποτελεί προϋπόθεση για την ατζέντα του 2030 για βιώσιμη ανάπτυξη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.