Quantcast
ΕΕ: Οι βανδαλισμοί στην Αγία Σοφία στο Συμβούλιο της Ευρώπης - enikonomia.gr
share

ΕΕ: Οι βανδαλισμοί στην Αγία Σοφία στο Συμβούλιο της Ευρώπης

δημοσιεύτηκε:

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης το θέμα με τη βεβήλωση στην Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη, μετά τον σάλο στην Τουρκία με την καταστροφή της Αυτοκρατορικής Πύλης που έχει ιστορία 1.400 χρόνων, αλλά και τις εικόνες εγκατάλειψης και βεβήλωσης που έχει υποστεί

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ζήτησε με παρέμβασή του στην προ ημερησίας διάταξης, την άμεση και ισχυρή αντίδραση της Επιτροπής Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης για τους βανδαλισμούς και τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλίδης: «Ελπίζω να έχετε πληροφορηθεί τους πρόσφατους βανδαλισμούς στο μνημείο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ένα οικουμενικό σύμβολο της Ορθοδοξίας και εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών σε όλο τον κόσμο, ένα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που προστατεύεται από την UNESCO. Θα ήθελα να σας ζητήσω στις επόμενες δύο συνεδριάσεις μας στο Στρασβούργο να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής μας το ζήτημα της προστασίας του μνημείου της Αγίας Σοφίας. Ο βανδαλισμός και η βεβήλωση της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας απαιτεί άμεση και ισχυρή αντίδραση από την πλευρά της Επιτροπής μας. Απαιτούμε από το τουρκικό κράτος την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων».

Το αίτημα του Έλληνα βουλευτή έγινε αποδεκτό από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Εκπαίδευσης και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, λόρδο Alexander Dundee, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα ότι το θέμα θα συζητηθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 26 Απριλίου στο Στρασβούργο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.