Quantcast
Ευρωκοινοβούλιο: Δεν υπάρχει «πράσινο» στο φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια - enikonomia.gr
share

Ευρωκοινοβούλιο: Δεν υπάρχει «πράσινο» στο φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια

δημοσιεύτηκε:

Το φυσικό αέριο και η πυρηνική ενέργεια δεν συνιστούν περιβαλλοντικά βιώσιμες οικονομικές δραστηριότητες επισημαίνουν οι επιτροπές Περιβάλλοντος ( ENVI) και Οικονομικών Υποθέσεων ( ECON) του Ευρωκοινοβουλίου, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση τους  με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον υπό διαμόρφωση κανονισμό  για την Ταξινομία της ΕΕ.

Τα μέλη των δύο επιτροπών αναγνωρίζουν τη σημασία των δύο τεχνολογιών  στη διασφάλιση σταθερής παροχής ενέργειας κατά τη μετάβαση προς μία βιώσιμη οικονομία. Σήμερα τα κράτη μέλη και οι επενδυτές μπορούν ελεύθερα να ορίζουν το ενεργειακό μείγμα που θα χρησιμοποιούν ή θα χρηματοδοτούν, δεδομένου ότι δεν υπάρχει υποχρέωση αποκλειστικής χρήσης συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Ωστόσο, το φυσικό αέριο και η πυρηνική ενέργεια δεν μπορούν να θεωρούνται ως τεχνολογίες που πληρούν τα κριτήρια των περιβαλλοντικά βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων. Το ψήφισμα θα προωθηθεί  στην ολομέλεια του Ιουλίου, ενώ Ευρωκοινοβούλιο και Συμβούλιο πρέπει να αποφασίσουν έως τις 11 Ιουλίου εάν θα θέσουν βέτο στην πρόταση της Επιτροπής.

Αν η απόλυτη πλειοψηφία των μελών του ΕΚ (τουλάχιστον 353 ευρωβουλευτές) εγκρίνει το ψήφισμα, η Επιτροπή θα πρέπει είτε να αποσύρει την πρόταση είτε να επανέλθει με τροποποίησή της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.