Quantcast
Ευρωκοινοβούλιο: Τεχνητή νοημοσύνη με διαφάνεια στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό - enikonomia.gr
share

Ευρωκοινοβούλιο: Τεχνητή νοημοσύνη με διαφάνεια στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό

δημοσιεύτηκε:

Οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης  που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ειδήσεων ή προτείνουν πολιτιστικό περιεχόμενο στους πολίτες θα πρέπει να συμμορφώνονται με συγκεκριμένες απαιτήσεις διαφάνειας,  τονίζει η επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας (CULT), ενόψει της διαμόρφωσης του Νόμου για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν επίσης ότι υλικό σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά της θα πρέπει να ενσωματωθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Αν και το όνομά της μπορεί να υποδηλώνει το αντίθετο, η τεχνητή νοημοσύνη  απέχει πολύ από το να είναι τέλεια. Μπορεί να κάνει διακρίσεις μεταξύ μαθητών με βάση το φύλο ή το χρώμα του δέρματός τους, βάσει του μοντέλου δεδομένων με το οποίο έχει τροφοδοτηθεί», υπογράμμισε ο εισηγητής Marcel Kolaja. Ο Νόμος για την Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της ΕΕ για την ενιαία ψηφιακή αγορά και απαιτεί από τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης να λειτουργούν με σεβασμό στις δημοκρατικές αξίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Οι σχετικές συστάσεις των αρμόδιων επιτροπών (IMCO και LIBE) θα ψηφιστούν τέλη Οκτωβρίου, ώστε να έρθουν στην ολομέλεια τον Νοέμβριο.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.