Quantcast
Η ΕΕ στο πλευρό των προσφύγων από την Ουκρανία - enikonomia.gr
share

Η ΕΕ στο πλευρό των προσφύγων από την Ουκρανία

δημοσιεύτηκε:

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής αναγκαστεί να αφήσουν το σπίτι και την ζωή τους, εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία.

Το μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες (Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Μολδαβία) ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία – κατά 90%- είναι γυναίκες και παιδιά, ευάλωτες ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο να πέσουν θύματα εμπορίας, κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Μεταξύ άλλων, το ΕΚ τον τελευταίο μήνα ενέκρινε την αναπροσαρμογή των κονδυλίων της πολιτικής συνοχής προς τα κράτη που υποδέχονται πρόσφυγες, χρηματοδότηση που μπορεί να συμπεριλαμβάνει και επιπλέον 10 δισ. ευρώ από τα κονδύλια του REACT-EU, και την παράταση της δυνατότητας αξιοποίησης των ταμείων Ασύλου και Εσωτερικής Ασφάλειας. Μέσω των Ταμείων, μπορούν να αποδεσμευθούν έως και 420 εκ. ευρώ για στέγαση, διατροφή, υγειονομική περίθαλψη και πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Η ΕΕ έχει δεσμευτεί, επίσης, να εφαρμόσει την «οδηγία για την προσωρινή προστασία» που δίνει στους εκτοπισθέντες δικαιώματα για την παραμονή τους στην ΕΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.