Quantcast
Η Ρομπέρτα Μετσόλα στο Κίεβο και την Πολωνία για να στηρίξει τον ουκρανικό λαό - enikonomia.gr
share

Η Ρομπέρτα Μετσόλα στο Κίεβο και την Πολωνία για να στηρίξει τον ουκρανικό λαό

δημοσιεύτηκε:

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα μετέβη την Παρασκευή στο Κίεβο για να μεταφέρει μήνυμα υποστήριξης και ελπίδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον ουκρανικό λαό και να καταδικάσει την αδικαιολόγητη ρωσική επίθεση.

Το Σάββατο επισκέφθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Mateusz Morawiecki, το σχολείο Otwock στην Βαρσοβία, το οποίο φιλοξενεί Ουκρανούς που προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο.

Η Πρόεδρος μετέβη στο Κίεβο κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας («Verkhovna Rada»), Ruslan Stefanchuk.

«Είμαι εδώ για να σας δηλώσω ότι είμαστε μαζί σας, σε εύκολους αλλά και σε δύσκολους καιρούς. Δεν θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ», δήλωσε ο Ρομπέρτα Μετσόλα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας.

Στο διάστημα της παραμονής της στο Κίεβο, η Roberta Metsola συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy, τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Denys Shmyhal, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ruslan Stefanchuk, καθώς και με εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων του Verkhovna Rada.

Roberta METSOLA, EP President in Kyiv ( Ukraine ) – Meeting with Ruslan STEFANCHUK, Chairperson of the Ukrainian Parliament ( Verkhovna Rada )

Στην Πολωνία, η πρόεδρος Metsola, μαζί με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, συναντήθηκε με ουκρανικές οικογένειες που προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο και φιλοξενούνται στο σχολείο Otwock στην περιοχή της Βαρσοβίας.

Ο πρόεδρος Metsola δήλωσε: «Έχουμε εντυπωσιαστεί από τις προσπάθειες που καταβάλλει η Πολωνία, οι κοινότητες και οι πολίτες της. Προσφέρατε σε ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας, , ασφάλεια και προστασία. Είναι συγκινητικό – είναι ό,τι καλύτερο διακρίνει την Ευρώπη.»

«Ωστόσο, η Πολωνία φέρει το μεγαλύτερο βάρος των συνεπειών του πολέμου, εκτός Ουκρανίας. Ως εκ τούτου, η Πολωνία, καθώς και άλλες χώρες που υποδέχονται και φιλοξενούν όσους προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, χρειάζονται περισσότερη στήριξη», επεσήμανε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.