Quantcast
Κατεπείγουσα ερώτηση Βόζεμπεργκ για την προκλητική τουριστική εκστρατεία της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Κατεπείγουσα ερώτηση Βόζεμπεργκ για την προκλητική τουριστική εκστρατεία της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απαράδεκτη τουρκική εκστρατεία με τίτλο «Turkaegean», κατέθεσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, της Ειδικής Ομάδας για θέματα τουρισμού αλλά και της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής χαρακτήρισε απαράδεκτη και αθέμιτη την τουρκική καμπάνια με τον ανωτέρω αγγλικό τίτλο, που μεταφράζεται στα ελληνικά ως «Τουρκαιγαίο» ή «Τούρκικο Αιγαίο.  Η κ. Βόζεμπεργκ υπογράμμισε ότι ο όρος αυτός χρησιμοποιείται αντίστοιχα με την ίδια σημασία και σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, προκαλώντας σύγχυση σε βάρος του ελληνικού τουρισμού, ενώ παράλληλα συνδέεται σκόπιμα με την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας και την αναθεωρητική της πολιτική στην περιοχή του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Βόζεμπεργκ ρώτησε την Επιτροπή σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί και τι μέτρα προτίθεται να λάβει μέσω του αρμόδιου Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να απαγορευθεί άμεσα η χρήση και κυκλοφορία του αθέμιτου και απαράδεκτου αυτού όρου, που παραπέμπει αφενός σε ανιστόρητες αιτιάσεις από πλευράς της Τουρκίας και αφετέρου βλάπτει κατάφωρα το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ:

«Σε συνέχεια της κλιμακούμενης εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία, είδε το φως δημοσιότητας πρόσφατα μια απαράδεκτη εμπορική εκστρατεία με τον αγγλικό τίτλο «Turkaegean», που μεταφράζεται στα ελληνικά ως «Τουρκαιγαίο» ή «Τούρκικο Αιγαίο».

Συγκεκριμένα, η Τουρκία στην τουριστική της καμπάνια για το καλοκαίρι 2022, παρουσιάζει αρχαία ελληνικά μνημεία και αρχαιοελληνικούς χώρους στα παράλια της, με πλούσια ελληνική ιστορία, χρησιμοποιώντας τον παραπάνω όρο.

Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται αντίστοιχα με την ίδια σημασία και σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, προκαλώντας σύγχυση και αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος του ελληνικού τουρισμού, ενώ παράλληλα συνδέεται σκόπιμα με την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας και την αναθεωρητική της πολιτική στην περιοχή του Αιγαίου. 

Με τα δεδομένα αυτά, ερωτάται η Επιτροπή:

– Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί και τι μέτρα προτίθεται να λάβει μέσω του αρμόδιου Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να απαγορευθεί άμεσα η χρήση και κυκλοφορία του αθέμιτου και απαράδεκτου αυτού όρου, που παραπέμπει αφενός σε ανιστόρητες αιτιάσεις από πλευράς της Τουρκίας και αφετέρου βλάπτει κατάφωρα το ελληνικό τουριστικό προϊόν». 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.