Quantcast
Κούλογλου στον Realfm 97,8: Δεν είμαι υπέρ των αφύλακτων ελληνικών συνόρων, αλλά είμαι υπέρ του διεθνούς νόμου - enikonomia.gr
share

Κούλογλου στον Realfm 97,8: Δεν είμαι υπέρ των αφύλακτων ελληνικών συνόρων, αλλά είμαι υπέρ του διεθνούς νόμου

δημοσιεύτηκε:

Συνέντευξη στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή παραχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

“Εγώ έχω μπροστά μου 10 διεθνή ρεπορτάζ από έγκυρα ΜΜΕ και πορίσματα ΜΚΟ γνωστών διεθνώς που λένε: οι ελληνικές επιτίθενται, κλέβουν και απογυμνώνουν Αφγανούς πρόσφυγες που ζητούν άσυλο συμπεριλαμβανομένων και παιδιών πριν τους ξαναστείλουν βίαια στην Τουρκία. Αυτό είναι το συμπέρασμα” είπε αρχικά.

“Αυτό που γίνεται στα νησιά είναι αυτό που ξέρουμε ότι γίνεται και στην Ιταλία. Και γινόντουσαν επί Σαλβίνι συστηματικά. Αυτό που σας διάβασα είναι απόσπασμα από την Human Rights Watch. Όπως και έρευνες του Spiegel και των NYT” πρόσθεσε.

“Οι Τούρκοι διακινητές παρατάνε τα σκάφη στη μέση του Αιγαίου, παίρνουν έναν φουκαρά πρόσφυγα και του δίνουν το πηδάλιο και όταν φτάνουν στην Ελλάδα κατηγορούνται οι ίδιοι ως διακινητές. Η εκστρατεία που έχω ξεκινήσει στο ευρωκοινοβούλιο με άλλους συναδέλφους από άλλα κόμματα είναι γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ήταν πρόσφυγες και έχουν “φάει” απίστευτες ποινές όπως 142 χρόνια φυλακή ο Μοχαμάντ που έσωσε 33 ανθρώπους γιατί πήρε το σκάφος και το πήγε στις ελληνικές αρχές. Έτσι υπάρχουν 2.000 στις ελληνικές φυλακές. Η μέση διάρκεια της δίκης είναι 28 λεπτά και η μέση ποινή 48 χρόνια φυλακή” περιέγραψε.

“Κάθε τόσο ξεβράζει πτώματα η θάλασσα”

“Στο 1.000.000 που πέρασαν φυσικά έγιναν ατυχήματα. Άλλο να γίνονται ατυχήματα και άλλο να υπάρχει αυτή η πολιτική” υπογράμμισε.

“Τον Φεβρουάριου ήμουν για μια δίκη στη Λέσβο, βρέθηκαν 6 πτώματα. Κάθε τόσο ξεβράζει πτώματα η θάλασσα” είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν η Τουρκία τηρεί τη συμφωνία με την ΕΕ απάντησε “κακώς έχει ανατεθεί στην Τουρκία ο ρόλος του χωροφύλακα των συνόρων της ΕΕ. Η Τουρκία δεν είναι μια δημοκρατική χώρα και έχει έναν ηγέτη με δικτατορικές τάσεις και δεν ελέγχεται. Το θέμα είναι τι κάνουμε στις δικές μας χώρες” επεσήμανε.

“Υπάρχει μια βιομηχανία καταδικών, όπου οι άνθρωποι δεν εξετάζονται, δεν έχουν μεταφραστές, δεν προλαβαίνουν να απολογηθούν. Είναι ένα ολόκληρο σύστημα, όπως οι μαύροι στις ΗΠΑ που καταδικάζονται πολύ περισσότερο από τους λευκούς και άδικα” συμπλήρωσε.

“Ο κ. Μητσοτάκης προχθές βγήκε και είπε αυτό που λέω τόσο καιρό”

“Εγώ είμαι με τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης προχθές βγήκε και είπε αυτό που λέω τόσο καιρό. Ότι η λύση δεν είναι να κυνηγάμε τους πρόσφυγες, μετανάστες. Είναι να ενσωματώσουμε τα καλύτερα στοιχεία στην κοινωνία” σχολίασε για την ομιλία του Πρωθυπουργού στο συνέδριο  «Δημογραφικό 2022- Η μεγάλη πρόκληση».

“Δεν είμαι υπέρ των αφύλακτων ελληνικών συνόρων, αλλά είμαι υπέρ του διεθνούς νόμου, όσοι έρχονται και θέλουν να ζητήσουν άσυλο να μην τους ρίχνουμε πίσω” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.