Quantcast
Νίκος Αναστασιάδης: "Δυο - τρία κρεβατάκια ο τουρκικός αναθεωρητισμός" - enikonomia.gr
share

Νίκος Αναστασιάδης: “Δυο – τρία κρεβατάκια ο τουρκικός αναθεωρητισμός”

δημοσιεύτηκε:

Αιχμηρή απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, στις δηλώσεις Τσαβούσογλου για “δύο τρία κρεββατάκια στην  Αμμόχωστο“.

Όλα όσα παρακολουθούμε από την Τουρκία αντιβαίνουν στο Διεθνές Δίκαιο και στο Χάρτη των ΗΕ, είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στην κατοικία της Πρέσβειρας της Γαλλίας στη Λευκωσία,  για να παρακαθίσει σε γεύμα με την ευκαιρία της λήξης της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ. Ο κ. Αναστασιάδης ερωτηθείς πώς θα διαχειριστεί η Κυβέρνηση την επιθετική ρητορική της Τουρκίας, είπε «με πίστη στο διεθνές δίκαιο βεβαίως και μέσω διπλωματικών ενεργειών.”

“Δεν μπορούμε να παρασυρθούμε ούτως ή άλλως σε μια αναθεωρητική ρητορική, όπως αυτή που υιοθετεί ο Τούρκος Πρόεδρος χάρη των δικών του σκοπιμοτήτων. Όλα όσα παρακολουθείτε αντιβαίνουν του διεθνούς δικαίου, αντιβαίνουν του Χάρτη των ΗΕ, επικαλούνται το διεθνές δίκαιο ωσάν να ήταν τα ΗΕ. Παρά ταύτα αρνούνται, όταν τους εισηγούμεθα ότι υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης του θέματος μέσα από συνδιαβούλευση, παραδείγματος χάρη, για την ΑΟΖ,. Είναι μια απαράδεκτη συμπεριφορά, ερμηνεύουν το διεθνές δίκαιο κατά το δοκούν», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ότι οι Ελληνοκύπριοι κάνουν θέμα «για δυο-τρία κρεβατάκια στην Αμμόχωστο», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «για τον Τσαβούσογλου ο σφετερισμός περιουσιών είναι θέμα δυο-τριών κρεβατιών. Είχαν μόλις το 14% της ιδιοκτησίας ακίνητης περιουσίας και κατέχουν το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν το θράσος να αναφέρονται σε δύο-τρία κρεβατάκια. Είναι το άκρον άωτον, ακριβώς αυτού που λέμε αναθεωρητισμός.

Είναι μια μεγάλη ιδέα, η οποία δεν εδράζεται, παρά στις πολιτικές ανάγκες του Προέδρου της Τουρκίας», κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.