Quantcast
"Πονοκέφαλος" η τιμή του φυσικού αερίου - Η δήλωση Ντράγκι - enikonomia.gr
share

“Πονοκέφαλος” η τιμή του φυσικού αερίου – Η δήλωση Ντράγκι

δημοσιεύτηκε:

Στο πλαφόν για την τιμή του φυσικού αερίου επιμένει ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera, στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της ερχόμενης εβδομάδας, η Ιταλία θα αναφερθεί εκ νέου στην πρόταση για την υιοθέτηση πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Επίσης σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συζήτησε το θέμα για το ταξίδι  με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Κίεβο και φέρεται να τον έπεισε να σταματήσει να εναντιώνεται στην υιοθέτηση της συγκεκριμένης πρότασης.

Ιταλία: Τι θα εξετάσει η κυβέρνηση  για την ενέργεια

φυσικό αέριο

Την επόμενη εβδομάδα, η ιταλική κυβέρνηση πρόκειται να συνεδριάσει και να εξετάσει αν η χώρα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού σε ό,τι αφορά την ενέργεια. Πρόκειται για ένα μέτρο που σχετίζεται με τη σταδιακή μείωση, που έως τώρα άγγιξε το 50%, της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Από το ιταλικό υπουργείο οικολογικής μετάβασης έγινε γνωστό πως εξετάζεται μια σειρά από πρωτοβουλίες, αλλά ότι κύριο βάρος θα συνεχίσει να δίδεται στην αποθήκευση αερίου ενόψει του χειμώνα. Παράλληλα, είναι πιθανό να ζητηθεί, από όσες βιομηχανίες συμφωνούν, να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.