Quantcast
Oικονόμου για Ουκρανούς πρόσφυγες: Άδεια 12μηνης παραμονής και εργασίας σε συντονισμό με την Ε.Ε. - enikonomia.gr
share

Oικονόμου για Ουκρανούς πρόσφυγες: Άδεια 12μηνης παραμονής και εργασίας σε συντονισμό με την Ε.Ε.

δημοσιεύτηκε:

Το αμέσως επόμενο διάστημα  θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις που θα δίνουν στους Ουκρανούς πρόσφυγες τη δυνατότητα 12μηνης άδειας παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, όπως γνωστοποίησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου  κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου για τους  περίπου 50 πρόσφυγες που βρίσκονται  στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι απολύτως προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση  του φαινομένου.

“Στην  Ελλάδα έχει φτάσει ένας περιορισμένος αριθμός Ουκρανών προσφύγων”, πρόσθεσε και τόνισε ότι με βάση τα ταξιδιωτικά έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους οι Ουκρανοί πολίτες  μπαίνουν ελεύθερα στη χώρα μας για έναν περιορισμένο αριθμό ημερών.

“Το αμέσως επόμενο διάστημα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ενεργοποιηθούν διατάξεις  που θα τους δίνουν τη δυνατότητα για 12μηνη άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα. Σε κάθε περίπτωση είμαστε συντονισμένοι σε όλα τα επίπεδα με τους εταίρους μας όπως και στο συγκεκριμένο.  η Ελλάδα έχει ζητήσει  τη δημιουργία ενός μηχανισμού κατανομής  των ανθρώπων που θα αναγκαστούν να φύγουν από τις εστίες τους εκεί .Και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε συντονισμένοι  με τους εταίρους και τις αποφάσεις”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.