Quantcast
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ένα φιλόδοξο μέλλον για τις γυναίκες μετά την COVID-19 - enikonomia.gr
share

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ένα φιλόδοξο μέλλον για τις γυναίκες μετά την COVID-19

δημοσιεύτηκε:

Οι ευρωβουλευτές και βουλευτές εθνικών Κοινοβουλίων θα συζητήσουν το μέλλον των γυναικών της Ευρώπης μετά την πανδημία σε διακοινοβουλευτική συνεδρίαση επιτροπών το πρωί της Πέμπτης, στις 10.00 το πρωί.

Η ετήσια συνεδρίαση της διακοινοβουλευτικής επιτροπής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου συγκεντρώνει ευρωβουλευτές και εθνικούς βουλευτές για να συζητήσουν την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών.

Το φετινό θέμα είναι ”Ένα φιλόδοξο μέλλον για τις γυναίκες της Ευρώπης μετά την COVID-19: ψυχικό φορτίο, ισότητα των φύλων στην τηλεργασία και μη αμειβόμενη εργασία φροντίδας μετά την πανδημία”.

Η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο φόρουμ για την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών για την προώθηση της χειραφέτησης των γυναικών κατά τη διάρκεια κρίσεων όπως αυτή που προκάλεσε η COVID-19.

Μετά τις εισαγωγικές παρατηρήσεις του προέδρου της επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων Robert Biedroń (S&D, Πολωνία), η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola και η Elisabeth Moreno, Γαλλίδα Υπουργός Ισότητας των Φύλων, θα απευθύνουν τις εναρκτήριες ομιλίες και θα εστιάσουν στον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση αυτών των ανισοτήτων. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Katryn Jakobsdottir, πρωθυπουργός της Ισλανδίας, της χώρας με την μεγαλύτερη ισότητα των φύλων στον κόσμο σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.