Quantcast
Παρέμβαση Κομισιόν για το ρεσάλτο Ιρανών στα δύο ελληνικά τάνκερ - "Ζητάμε ταχεία επίλυση και αποκλιμάκωση" - enikonomia.gr
share

Παρέμβαση Κομισιόν για το ρεσάλτο Ιρανών στα δύο ελληνικά τάνκερ – “Ζητάμε ταχεία επίλυση και αποκλιμάκωση”

δημοσιεύτηκε:

Παρέμβαση της Κομισιόν για το ζήτημα των δύο ελληνικών τάνκερ τα οποία κατέλαβαν δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης, την Παρασκευή. Εκπρόσωπος της Κομισιόν κάνει λόγο για “απαράδεκτη κατάσχεση” των δύο πλοίων από το Ιράν και σημειώνει ότι η ΕΕ εξέφρασε την “έντονη ανησυχία” της στις ιρανικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο τόνισε μέσω σχετικής ανακοίνωσης ότι “παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την απαράδεκτη κατάσχεση δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν στον Περσικό Κόλπο”.

“Θέσαμε αμέσως το ζήτημα της κατάσχεσης και εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας στις ιρανικές αρχές για αυτές τις πράξεις και ζητάμε ταχεία διευκρίνιση, επίλυση και αποκλιμάκωση”, συμπλήρωσε.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ότι “η ελευθερία της ναυσιπλοΐας και η ελεύθερη ροή του εμπορίου είναι βασικές αρχές που πρεσβεύει η ΕΕ”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.