Quantcast
Φον Ντερ Λάιεν: Έρχεται δεύτερο μεγάλο πακέτο από την ΕΕ με στοχευμένες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας - enikonomia.gr
share

Φον Ντερ Λάιεν: Έρχεται δεύτερο μεγάλο πακέτο από την ΕΕ με στοχευμένες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

δημοσιεύτηκε:

Δεύτερο πακέτο μαζικών και στοχευμένων κυρώσεων που θα πλήξουν την οικονομία της Ρωσίας, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν από τις Βρυξέλλες.

Όπως είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής , η ΕΕ καταδικάζει τη «βάρβαρη» επίθεση της Ρωσίας και τα «κυνικά επιχειρήματα που τη δικαιολογούν», επισημαίνοντας ότι ένα δεύτερο μεγάλο πακέτο με στοχευμένες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας θα προταθεί προς έγκριση στους ευρωπαίους ηγέτες.
«Ο Πρόεδρος Πούτιν ξαναφέρνει τον πόλεμο στην Ευρώπη. Αυτές τις σκοτεινές ώρες η ΕΕ και ο λαός της στέκονται αλληλέγγυοι με την Ουκρανία και το λαό της. Αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου επίθεση από τη ρωσική ηγεσία, κατά μιας κυρίαρχης και ανεξάρτητης χώρας», δήλωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και πρόσθεσε: «Η Ρωσία δεν στοχεύει μόνο το Ντονμπάς και την Ουκρανία, αλλά στοχεύει στη σταθερότητα της Ευρώπης και όλης της διεθνούς ειρηνικής τάξης. Ο Πρόεδρος Πούτιν θα λογοδοτήσει γι’ αυτό».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε, επίσης, ότι σήμερα το βράδυ θα παρουσιάσει προς έγκριση στους ευρωπαίους ηγέτες ένα πακέτο «μαζικών και στοχευμένων κυρώσεων». «Θα στοχεύσουμε στρατηγικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας, αποκλείοντας την πρόσβασή της στις τεχνολογίες και τις αγορές που είναι κλειδί για τη χώρα. Θα αποδυναμώσουμε την οικονομική βάση της Ρωσίας και την ικανότητά της για εκσυγχρονισμό. Θα παγώσουμε το ενεργητικό της Ρωσίας στην ΕΕ και θα σταματήσουμε την πρόσβαση των ρωσικών τραπεζών στις ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές αγορές», δήλωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, σημειώνοντας ότι όπως με το πρώτο πακέτο κυρώσεων, έτσι και με το δεύτερο, η ΕΕ ενεργεί σε συνεννόηση με τους εταίρους και συμμάχους της, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, αλλά και την Ιαπωνία και την Αυστραλία.

«Ο Πρόεδρος Πούτιν προσπαθεί να γυρίσει το χρόνο πίσω στον καιρό της ρωσικής αυτοκρατορίας, αλλά βάζει σε κίνδυνο το λαό της Ρωσίας», δήλωσε η  Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.