Quantcast
Reuters: Τι αναφέρει το προσχέδιο συμπερασμάτων της Ε.Ε. για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Δεν αναμένονται αποφάσεις - enikonomia.gr
share

Reuters: Τι αναφέρει το προσχέδιο συμπερασμάτων της Ε.Ε. για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο – Δεν αναμένονται αποφάσεις

δημοσιεύτηκε:

Δεν αναμένεται να ληφθούν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) οι αποφάσεις για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι σε θέση να συμφωνήσουν σήμερα σε όλες τις λεπτομέρειες για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, ωστόσο τελική συμφωνία θα υπάρξει αργότερα.

“Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφωνεί ότι το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα καλύπτει το αργό πετρέλαιο αλλά και τα προϊόντα πετρελαίου που παραδίδονται από τη Ρωσία προς τα κράτη – μέλη με μια προσωρινή εξαίρεση για το αργό πετρέλαιο που παραδίδεται μέσω αγωγών”,  σημειώνεται μεταξύ άλλων στο τελευταίο προσχέδιο συμπερασμάτων για το πετρέλαιο.

“Συνεπώς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προτρέπει το Συμβούλιο να το οριστικοποιήσει και να το εγκρίνει χωρίς καθυστέρηση, διασφαλίζοντας θεμιτό ανταγωνισμό και ίσους όρους ανταγωνισμού στην ενιαία αγορά της ΕΕ και αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών σε περίπτωση αιφνίδιας διακοπής του εφοδιασμού”, προστίθεται  στο προσχέδιο.

Επίσης επισημαίνεται ότι τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ θα ” αντιμετωπίσουν το συντομότερο δυνατό το θέμα  της προσωρινής εξαίρεσης του αργού πετρελαίου  που παραδίδεται μέσω αγωγών “.

Πηγή: enikonomia.gr 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.