Quantcast
Στην Ινδία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Με ποιους θα συναντηθεί - enikonomia.gr
share

Στην Ινδία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Με ποιους θα συναντηθεί

δημοσιεύτηκε:

Στην Ινδία έφθασε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η επίσκεψη αυτή είναι αφιερωμένη στο εμπόριο, στην ασφάλεια και το κλίμα. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται να αναφερθεί στην ουδετερότητα που επιδεικνύει το Νέο Δελχί σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η Ινδία αναζητά μια δύσκολη ισορροπία μεταξύ των σχέσεών της με τη Δύση αφενός και με τη Ρωσία αφετέρου. Η Ρωσία της καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των αναγκών της σε όπλα και ενέργεια. Για αυτό το Νέο Δελχί απέφυγε να καταδικάσει ανοικτά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και να συνταχθεί με τις ψηφοφορίες προς αυτήν την κατεύθυνση, στα Ηνωμένα Έθνη.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συναντηθεί αύριο με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος δέχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες επισκέψεις και εκκλήσεις άλλων ηγετών της Δύσης, οι οποίοι άσκησαν πιέσεις προκειμένου να κρατήσει αποστάσεις από τη Μόσχα. Εξαιρετικά πιεστικός σε αυτή την κατεύθυνση ή ο Πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος επισκέφθηκε την Ινδία, την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή.


Η φον ντερ Λάιεν ξεκίνησε την επίσκεψή της, σήμερα, μιλώντας σε ένα φόρουμ νέων, σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Στην ομιλία της συνεχάρη την Ινδία για τον «φιλόδοξο» στόχο της να καλύψει έως το 2030 το 50% των ενεργειακών αναγκών της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Για εμάς, τους Ευρωπαίους, (η σύρραξη στην Ουκρανία) αποτελεί μια σκληρή υπενθύμιση ότι η ανεξαρτησία μας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα δεν είναι βιώσιμη», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Η μετάβασή μας προς τις τοπικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι μονάχα καλή για το περιβάλλον, αλλά αποτελεί επίσης μια στρατηγική επένδυση σε ό,τι αφορά την ασφάλεια», υπογράμμισε η ίδια


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.