Quantcast
Τέλος στην Ψηφιακή Άγρια Δύση - enikonomia.gr
share

Τέλος στην Ψηφιακή Άγρια Δύση

δημοσιεύτηκε:

Την επί της αρχής συμφωνία με τις κυβερνήσεις της ΕΕ για τον Νόμο Ψηφιακών Υπηρεσιών (DSA) ενέκρινε η επιτροπή Εσωτερικού Εμπορίου (IMCO), ανοίγοντας τον δρόμο για την επικύρωσή της και από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον Ιούλιο.

Οι νέοι κανόνες  θωρακίζουν τους χρήστες των ψηφιακών υπηρεσιών και διασφαλίζουν τη διαφάνεια και τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, εισάγουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες, και θεσπίζουν την απαγόρευση χρήσης των ευαίσθητων δεδομένων στις online διαφημίσεις και διενέργειας διαφημιστικών εκστρατειών που στοχεύουν ανήλικους.

«Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά ώστε να κάνουμε το διαδίκτυο πιο ασφαλές, πιο δίκαιο και πιο διαφανές προς όφελος πολιτών και επιχειρήσεων», υπογράμμισε η εισηγήτρια Christel Schaldemose, προσθέτοντας πως η νέα νομοθεσία «βάζει τέρμα στην Ψηφιακή Άγρια Δύση. Ενισχύουμε την προστασία των καταναλωτών και ρυθμίζουμε τον πυρήνα του επιχειρηματικού μοντέλου στις πλατφόρμα. Εν κατακλείδι, ό,τι είναι παράνομο στον offline κόσμο θα είναι επίσης παράνομο και στον online κόσμo».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.