Quantcast
Τουρκία: Απορρίπτει με οργή την έκθεση-κόλαφο της Ευρωβουλής για την ενταξιακή της πορεία - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Απορρίπτει με οργή την έκθεση-κόλαφο της Ευρωβουλής για την ενταξιακή της πορεία

δημοσιεύτηκε:

Έντονη και οργισμένη ήταν η απάντηση της Τουρκίας στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ, η οποία έχει ανασταλεί και δεν πρόκειται να επανεκκινήσει, βάσει του συμπεράσματος της έκθεσης.

Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απορρίπτει την έκθεση. Χαρακτηρίζει τις θέσεις των ευρωβουλευτών προκατειλημμένες και μη ρεαλιστικές.

“Δεν αποδεχόμαστε, απορρίπτουμε τις προκατειλημμένες και μη ρεαλιστικές θέσεις που εκφράστηκαν από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, λέει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ. η οποία καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο “να μην γίνει εργαλείο στην ατζέντα στενόμυαλων κύκλων.” “Είναι ανυπόστατες και στενόμυαλες οι προσπάθειες δύο μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και το Κυπριακό. Αυτή η προκατειλημμένη στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βλάπτει τη φήμη του”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση που εκδόθηκε σήμερα και αποτελεί “χαστούκι” στην Άγκυρα, επισημαίνει σοβαρές ελλείψεις της Τουρκίας στα ανθρώπινα δικαιώματα, και στο κράτος δικαίου, αλλά καταγγέλλει και την προκλητικότητα της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.