Quantcast
Τζο Μπάιντεν: Στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος των ΗΠΑ - ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τζο Μπάιντεν: Στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος των ΗΠΑ – ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Τζο Μπάιντεν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα προσπαθήσει να ενισχύσει την ενότητα των Δυτικών αλλά και να αυστηροποιήσει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν θα επιδοθεί σε έναν διπλωματικό μαραθώνιο καθώς θέλει να επιδείξει σκληρή στάση απέναντι στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και να τηρήσει την υπόσχεσή του να ενισχύσει τις συμμαχίες των ΗΠΑ, έπειτα από την τετραετία της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

«Τους τελευταίους μήνες η Δύση ήταν ενωμένη. Ο πρόεδρος μεταβαίνει στην Ευρώπη για να τη διαβεβαιώσει ότι παραμένουμε ενωμένοι» και για να «στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι θα είμαστε προετοιμασμένοι και δεσμευμένοι για όσο καιρό χρειαστεί», υπογράμμισε χθες Τρίτη ο Τζέικ Σάλιβαν σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Αύριο μέσα σε μία ημέρα ο Μπάιντεν θα συμμετάσχει στις Βρυξέλλες σε τρεις διεθνείς συνόδους: του ΝΑΤΟ, της G7 και της ΕΕ.

 

«Νέες κυρώσεις»

Ο Μπάιντεν, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ευρώπη, θα συνεργαστεί «με τους συμμάχους μας για να επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία και να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες» προκειμένου η Μόσχα να μην μπορέσει να τις παρακάμψει, επεσήμανε ο Σάλιβαν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επίσης «θα εξετάσει με τους συμμάχους τις μακροπρόθεσμες διευθετήσεις» σχετικά με την παρουσία του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, συνέχισε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Παράλληλα θα ανακοινώσει «μια κοινή δράση για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης» και θα παρουσιάσει «την επιπλέον αμερικανική συμβολή» στην ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία και την υποδοχή των Ουκρανών προσφύγων.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο Μπάιντεν θα μεταβεί στην Πολωνία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ στην οποία έχει καταφύγει η πλειονότητα των εκατομμυρίων Ουκρανών που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους.

Εκεί πρόκειται να συναντηθεί με Αμερικανούς στρατιώτες και με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα, αλλά και με Ουκρανούς πρόσφυγες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.