Quantcast
Ζελένσκι σε φον ντερ Λάιεν: Περιμένουμε πρόοδο για την αίτηση ένταξης στην Ένωση τους επόμενους μήνες - enikonomia.gr
share

Ζελένσκι σε φον ντερ Λάιεν: Περιμένουμε πρόοδο για την αίτηση ένταξης στην Ένωση τους επόμενους μήνες

δημοσιεύτηκε:

Συνομιλία είχε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχετικά με την αίτηση ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η Ουκρανία περιμένει πρόοδο επί της αίτησης για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στους προσεχείς μήνες.

«Είχα ουσιαστική συνομιλία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αίτηση της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ θα προετοιμασθεί εντός λίγων μηνών. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται επί το έργον. Ας προχωρήσουμε μαζί προς τον στρατηγικό μας στόχο», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο Twitter.




Παράλληλα, ο Άντριι Σίμπιχα, υποδιευθυντής του γραφείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποίησε ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον στόχο της για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να φθάσει σε συμβιβασμό με τη Μόσχα για τον τερματισμό του πολέμου.

Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, ο Σίμπιχα είπε ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία συνεχίζονται, αλλά είναι δύσκολες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.