Quantcast
Ζελένσκι στους "27": "Ο Πούτιν καταλαβαίνει μόνο με κυρώσεις - Αποδείξτε ότι είστε στο πλευρό μας" - enikonomia.gr
share

Ζελένσκι στους “27”: “Ο Πούτιν καταλαβαίνει μόνο με κυρώσεις – Αποδείξτε ότι είστε στο πλευρό μας”

δημοσιεύτηκε:

Με δύο παρεμβάσεις του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε έκκληση στην Ευρώπη να δείξει τη σταθερή προσήλωσή της στο πλευρό της Ουκρανίας, που δοκιμάζεται από τη ρωσική εισβολή.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι 27 ηγέτες είχαν τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο Ζελένσκι, η οποία διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Ο κ. Ζελένσκι κάλεσε τους Ευρωπαίους να παραμείνουν ενωμένοι, καθώς και να προχωρήσουν σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων το συντομότερο δυνατόν. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, μεταξύ του πέμπτου και του έκτου πακέτου κυρώσεων έχουν χάσει τη ζωή τους πολλά παιδιά, ενώ υπογράμμισε ότι ο δρόμος των κυρώσεων είναι ο μόνος που καταλαβαίνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι πολύ ισχυρότερη μαζί μας, αυτό είναι σίγουρο. Χωρίς εσάς, η Ουκρανία θα είναι μόνη”, τόνισε ο Ζελένσκι. Νωρίτερα, με μήνυμά του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέφερε: “Αποδείξτε ότι είστε στο πλευρό μας. Αποδείξτε ότι δεν θα μας αφήσετε μόνους. Αποδείξτε ότι είστε πράγματι Ευρωπαίοι και τότε η ζωή θα νικήσει τον θάνατο και το φως θα νικήσει το σκοτάδι. Δόξα στην Ουκρανία”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.