Quantcast
Ζοζέπ Μπορέλ: Θηριωδίες εναντίον αμάχων στη Μαριούπολη - enikonomia.gr
share

Ζοζέπ Μπορέλ: Θηριωδίες εναντίον αμάχων στη Μαριούπολη

δημοσιεύτηκε:

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει σε γραπτή του δήλωση πως η ΕΕ υποστηρίζει την έκκληση της Ουκρανίας προς το Κρεμλίνο να επιτρέψει την ασφαλή εκκένωση των αμάχων της Μαριούπολης.

Παράλληλα, τονίζει πως πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα ανθρωπιστικοί διάδρομοι, με τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις κατάπαυσης του πυρός, ώστε να μεταφερθούν άνθρωποι από το Αζοφστάλ και άλλες περιοχές της πόλης σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.

Επίσης, ο Ζοζέπ Μπορέλ σημειώνει ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ελεύθερη και ασφαλής πρόσβαση για όσους παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τις βασικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

«Εδώ και εβδομάδες, ο κόσμος έχει γίνει μάρτυρας μιας σκληρής, παράνομης επίθεσης στη Μαριούπολη από τη Ρωσία, που οδήγησε σε ευρεία καταστροφή της πόλης, συμπεριλαμβανομένων θηριωδιών εναντίον αμάχων, υπό το στρεβλό πρόσχημα της «απελευθέρωσης» της πόλης.

Χιλιάδες από τους κατοίκους της Ουκρανίας έχουν απελαθεί στη Ρωσία ή εκτοπίστηκαν βίαια στις μη ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές της Ουκρανίας» αναφέρει. Επιπροσθέτως, ο Ύπατος Εκπρόσωπος επισημαίνει ότι «παρά το μακελειό που προκάλεσε η Ρωσία, περισσότεροι από 100.000 πολίτες παραμένουν στη Μαριούπολη».

«Επαινούμε την Ουκρανία για τις προσπάθειές της να βρει μια διπλωματική λύση για την εκκένωση αμάχων και λυπούμαστε που η Ρωσία δεν ανταποδίδει» αναφέρει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.