Quantcast
Ομπάμα: Η Ουάσινγκτον έχει σοβαρές διαφορές με τη Μόσχα αναφορικά με τη Συρία - enikonomia.gr
share

Ομπάμα: Η Ουάσινγκτον έχει σοβαρές διαφορές με τη Μόσχα αναφορικά με τη Συρία

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι οι συνομλίες με τη Ρωσία είναι το κλειδί για την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Συρία, όμως οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες και σοβαρές διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα.

Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται από καιρό να βρουν έναν τρόπο για να μειωθεί η βία και να βελτιωθεί η ανθρωπιστική αρωγή στη Συρία, όμως θα είναι δύσκολο να προχωρήσουν στην επόμενη φάση αν δεν υπάρξει συμμετοχή από τη Ρωσία, δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου στην ανατολική κινεζική πόλη Χανγκτζόου όπου βρίσκονται παγκόσμιοι ηγέτες για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20).

Λίγο νωρίτερα ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε δηλώσει από την Χανγκτζόου πως οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία με τη Ρωσία για τη Συρία, όμως μένουν να επιλυθούν μερικά θέματα.

Μια συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και αργότερα σήμερα, δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.