Quantcast
Σέλινγκ: Θα ήταν λάθος Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία να μονοπωλήσουν τον διάλογο για το Brexit - enikonomia.gr
share

Σέλινγκ: Θα ήταν λάθος Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία να μονοπωλήσουν τον διάλογο για το Brexit

δημοσιεύτηκε:

Δεν πρέπει να επιτραπεί στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία να υπαγορεύσουν μόνες την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επικείμενη αποχώρηση της Βρετανίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς-Γεργκ Σέλινγκ και πρόσθεσε ότι του έχει προκαλέσει κατάπληξη το πόσο χαλαρή είναι η αντίδραση της ΕΕ στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για τον Σέλινγκ, θα ήταν «λάθος» η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι – οι ηγέτες των τριών μεγαλύτερων ευρωπαϊκών οικονομιών – να μονοπωλήσουν τη συζήτηση για το Brexit.

«Οι μικρές χώρες δεν πρέπει να παραμεριστούν», τόνισε ο ίδιος.

Οι τρεις ηγέτες συναντήθηκαν τον περασμένο μήνα για να συζητήσουν ιδιαιτέρως σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο ΗΒ.

Ο Χανς-Γεργκ Σέλινγκ είπε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στην Μπρατισλάβα ότι πιέζει να υπάρξει μια έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, του Ecofin, αφιερωμένο στο Brexit, χωρίς τη συμμετοχή του βρετανού ομολόγου του.

Διευκρίνισε ότι πολλοί από τους ομολόγους του αντέδρασαν θετικά στην ιδέα και πρόσθεσε ότι του έχει προκαλέσει κατάπληξη το πόσο χαλαρές είναι οι προετοιμασίες για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το διαζύγιο της Βρετανίας με την ΕΕ μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας, το έκτακτο Εκοφίν θα πρέπει να προετοιμάσει τις διαπραγματευτικές θέσεις που θα προβάλλει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και να εξετάσει τρία σενάρια: το εάν η Βρετανία θα συνεισφέρει ώσπου να αποχωρήσει το ίδιο ποσό στον προϋπολογισμό της ΕΕ, ένα μικρότερο ποσό, ή κανένα απολύτως.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.