Quantcast
ΗΠΑ: Ρωσική παρέμβαση στο εκλογικό αποτέλεσμα καταγγέλλουν μέλη του Κογκρέσου - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Ρωσική παρέμβαση στο εκλογικό αποτέλεσμα καταγγέλλουν μέλη του Κογκρέσου

δημοσιεύτηκε:

Δύο κοινοβουλευτικά στελέχη των Δημοκρατικών που έχουν πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών κατηγόρησαν τη Ρωσία “για σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια παρέμβασής της στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ.” Η εξέλιξη αυτή μεταφράζεται ως άσκηση πολιτικής πίεσης στη διακυβέρνηση Ομπάμα, προκειμένου να ασκηθούν επίσημα διπλωματικές πιέσεις στη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Την κοινή ανακοίνωση υπέγραψαν η Γερουσιαστής Νταϊάν Φάινσταϊν, αλλά και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Άνταμ Σκιφ. Οι δύο κοινοβουλευτικοί, που εκλέγονται στην Καλιφόρνια συμμετέχουν στις επιτροπές που εξετάζουν ζητήματα κατασκοπείας, τόσο στη Γερουσία, όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Παράλληλα, τονίζουν ότι οι πρόσφατες παραβιάσεις ηλεκτρονικών αρχείων της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και άλλων πολιτικών οντοτήτων κι οργανισμών στις ΗΠΑ, έγιναν υπό τις εντολές και οδηγίες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Η προσπάθεια αυτή έχει ως στόχο κατ’ ελάχιστον να αναδείξει τις αμφιβολίες που υπάρχουν για την ασφάλεια της προεκλογικής διαδικασίας, αλλά και τις προθέσεις επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος,” ανέφερε χαρακτηριστικά η κοινή ανακοίνωση των δύο μελών του Κογκρέσου.

“Πιστεύουμε ότι οι διαταγές προς τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για τέτοιες ενέργειες δίνονται από τα υψηλότερα επίπεδα άσκησης εξουσίας της ρωσικής κυβέρνησης,” τόνισαν οι Φάινσταϊν και Σκιφ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.