Quantcast
Η Μέρκελ δεν εγκαταλείπει τις αρχές της στο προσφυγικό - enikonomia.gr
share

Η Μέρκελ δεν εγκαταλείπει τις αρχές της στο προσφυγικό

δημοσιεύτηκε:

«Πριν ένα χρόνο στην κορύφωση της ευρωπαϊκής προσφυγικής κρίσης ένα γκράφιτι εμφανίστηκε σε αυτοκινητόδρομο στο Δυτικό Βερολίνο στην πλούσια περιοχή Grunewald. «Παίζοντας» με το μότο της Αγκελα Μέρκελ «Wir schaffen das» (μπορούμε να το κάνουμε) προειδοποιούσε: Merkel schafft uns ab (Η Μέρκελ μας αναιρεί). Εντός ημερών το μήνυμα σβήστηκε. Μετά επανεμφανίστηκε για να σβηστεί ξανά», αναφέρει ρεπορτάζ των Financial Times και προσθέτει:

«Ο ζωγράφος είναι επίμονος. Οι τέσσερις λέξεις επέστρεψαν. Και τώρα είναι η κραυγή της αντιπολίτευσης που έχει σχηματιστεί κατά της Μέρκελ, όχι μόνο στις παρυφές του πολιτικού φάσματος, αλλά και στο ίδιο της το κόμμα, το συντηρητικό CDU. Η καγκελάριος υφίσταται τεράστια πίεση, τόσο εντός Γερμανίας όσο και από τους ξένους εταίρους για την απόφασή της να ανοίξει τα σύνορα στους πρόσφυγες, γεγονός που οδήγησε σε εισροή πάνω από 1,1 εκατομμυρίου μόνο το 2015. Ο σκληρότερος επικριτής της είναι το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD)».

Παράλληλα, επισημαίνεται: «Το «mea culpa» της Μέρκελ είναι αναγνώριση ότι οι Γερμανοί είναι βαθιά ανήσυχοι για το προσφυγικό. Ανησυχούν για τους πρόσφυγες που είναι ήδη εδώ και ακόμα περισσότερο για αυτούς που θα έρθουν, παρά το γεγονός ότι οι αριθμοί έχουν περιοριστεί σημαντικά αφότου η ΕΕ, με την ηγεσία της Γερμανίας, έκλεισε νωρίτερα φέτος συμφωνία με την Τουρκία» και καταλήγει:

«Αν σκοπεύει να ηγηθεί του CDU στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017 η Μέρκελ πρέπει να λάβει πολύ περισσότερο σοβαρά αυτές τις ανησυχίες. Η υπομονή των ψηφοφόρων εξαντλείται, ειδικά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία αυτό το καλοκαίρι».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.