Quantcast
Κίνα: Πτώση των εκροών συναλλάγματος από τις τράπεζες τον Οκτώβριο - enikonomia.gr
share

Κίνα: Πτώση των εκροών συναλλάγματος από τις τράπεζες τον Οκτώβριο

δημοσιεύτηκε:

Οι καθαρές πωλήσεις συναλλάγματος από τις κινεζικές τράπεζες ανήλθαν σε 14,6 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο και ήταν μειωμένες κατά 49% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, καθώς υποχώρησαν οι πιέσεις για εκροές κεφαλαίων.

Οι κινεζικές τράπεζες αγόρασαν συνάλλαγμα αξίας 107,9 δισ. δολαρίων, ενώ οι πωλήσεις τους ανήλθαν σε 122,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Κρατικού Οργανισμού Διαχείρισης Συναλλάγματος (SAFE). Σε μη τραπεζικές εταιρείες και ιδιώτες αντιστοιχούν καθαρές πωλήσεις συναλλάγματος ύψους 10,2 δισ. δολαρίων, μειωμένες κατά 62% έναντι του Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωση του SAFE σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο μειώθηκαν οι πιέσεις για εκροές κεφαλαίων, λόγω περιορισμένης εποχικής ζήτησης αγοράς συναλλάγματος, αυξημένων επενδύσεων από το εξωτερικό στην κινεζική αγορά ομολόγων και του μεγαλύτερου πλεονάσματος στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας. Τα τελωνειακά στοιχεία έδειξαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας αυξήθηκε κατά 17% τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, φθάνοντας τα 49,1 δισ. δολάρια.

Στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2016, οι καθαρές πωλήσεις συναλλάγματος από τις κινεζικές τράπεζες ανήλθαν σε 258 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του SAFE. Καθώς η κινεζική οικονομία σταθεροποιήθηκε περαιτέρω τους τελευταίους μήνες και η διάρθρωσή της συνεχίζει να βελτιώνεται, οι διασυνοριακές ροές κεφαλαίων θα διατηρηθούν σταθερές μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, αναφέρει ο SAFE.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.