Quantcast
Γερμανία: Αλματώδης άνοδος των αιτήσεων ασύλου από Τούρκους πολίτες - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Αλματώδης άνοδος των αιτήσεων ασύλου από Τούρκους πολίτες

δημοσιεύτηκε:

Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, 4.437 Τούρκοι έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία δημοσίευσαν την Παρασκευή οι εφημερίδες του ομίλου Funke (Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Berliner Morgenpost, Hamburger Abendblatt κ.α.) επικαλούμενες στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Mετανάστευσης και Προσφύγων (Bamf). Πέρυσι ήταν μόνο 1.767, ενώ το 2014 οι Τούρκοι πολίτες που ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία ήταν 1806.

Ιδίως τις τελευταίες εβδομάδες, καταγράφεται διαρκής αύξηση των αιτήσεων, όπως αναφέρει η έκθεση του υπουργείου. Ενώ στο πρώτο μισό της φετινής χρονιάς οι αιτούντες άσυλο από την Τουρκία ήταν 350, ήδη από τον Αύγουστο, δηλαδή μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, αυξήθηκαν σε 446 και τον Οκτώβριο σε 485.

Ο Στέφαν Μάιερ, εκπρόσωπος του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) για εσωτερικά θέματα στη Μπούντεσταγκ, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο αριθμός των Τούρκων οι οποίοι ζητούν πολτικό άσυλο στη Γερμανία θα αυξηθεί περαιτέρω: “Πρέπει να υπολογίζουμε με αύξηση του αριθμού των Τούρκων, οι οποίοι θα ζητήσουν πολιτικό άσυλο”, είπε σε κοινή του συνέντευξή στις εφημερίδες του ομίλου Funke.

Δεν λύνουμε όμως τα προβλήματα στην Τουρκία με το να προσκαλούμε όλους τους κριτικά ιστάμενους προς το καθεστώς να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία”, πρόσθεσε ο Μάιερ. Αυτή τη χάρη δεν πρέπει να την κάνουμε στο Τούρκο πρόεδρο Ερντογαν ” διότι αυτό ακριβώς θέλει, να εξαφανιστεί η αντπολίτευση.”


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.