Quantcast
Γαλλία: Για υποψήφιο Πρόεδρο ψηφίζει η Κεντροδεξιά - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Για υποψήφιο Πρόεδρο ψηφίζει η Κεντροδεξιά

δημοσιεύτηκε:

Ήταν επτά που κονταροχτυπήθηκαν το τελευταίο δίμηνο. Αύριο θα μείνουν δύο και από αυτούς οι εκλογείς, οι προσκείμενοι στη δεξιά και το κέντρο θα πρέπει να ψηφίσουν, την παραπάνω Κυριακή 27 Νοεμβρίου, αυτόν που θα τους εκπροσωπήσει στις προεδρικές εκλογές τον ερχόμενο Μάιο.

Για πολλές εβδομάδες το επικρατέστερο τρίο ήταν : ο Αλέν Ζυπέ, ο Νικόλα Σαρκοζί και ο πρώην πρωθυπουργός του Φρανσουά Φιγιόν. Ανάμεσα σε αυτούς το αδιαμφισβήτητο φαβορί ήταν ο Αλέν Ζυπέ, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις…

Το σοκ όμως από το φιάσκο των δημοσκοπήσεων για τον Τράμπ έσπειρε αμφιβολίες. Το τελευταίο δεκαήμερο υπήρξε ανατροπή με την αναπάντεχη άνοδο του Φιγιόν, παρ’ότι έχει το πιο σκληρό πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει δραστικές μειώσεις δαπανών μεταξύ άλλων.

Όλοι κάπου στο κέντρο θέλουν να κινηθούν …


Το κέντρο δεν έχει δικό του υποψήφιο και το μεγάλο ερώτημα είναι ποιόν θα υποστηρίξουν οι εκλογείς του, ιδιαίτερα στην τελική ευθεία την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Φρανσουά Μπαϋρού είναι ο βασικός εκφραστής του κέντρου και τάχθηκε από νωρίς υπέρ του Ζυπέ, προκαλώντας τη μήνη του Σαρκοζί διότι το 2012 υποστήριξε τον Ολάντ.

Τις προκριματικές εκλογές της δεξιάς και του κέντρου ήρθε να διαταράξει και η εσπευσμένη προχθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Οικονομικών Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δηλώνει ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Δηλώνει κάπου στο κέντρο παρόλο που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το λεπτομερές πρόγραμμα.

Η μόνη που συνεχίζει μια ατάραχη πορεία είναι η Μαρίν Λεπέν. «Μαρίν Πρόεδρος» είναι το σλόγκαν, χωρίς το Λεπέν και με σύμβολο ένα μπλέ τριαντάφυλλο. Το μπλε της δεξιάς και το τριαντάφυλλο των Σοσιαλιστών.


Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.