Quantcast
Άμπε: Η TPP δεν θα έχει κανένα νόημα χωρίς τις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Άμπε: Η TPP δεν θα έχει κανένα νόημα χωρίς τις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Η Υπερειρηνική Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης (TPP) δεν θα έχει νόημα χωρίς τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε χθες, καθώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι θα αποσύρει τη χώρα του από την εμπορική συμφωνία.

Ο Άμπε, που συμμετείχε με άλλους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής των συμμετεχόντων στη συμφωνία χωρών στη Λίμα το Σάββατο, είπε ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση στη σύνοδο που πρότεινε την εφαρμογή της συμφωνίας Trans-Pacific χωρίς τις ΗΠΑ, είπε ο Άμπε σε δημοσιογράφους στο Μπουένος Άιρες. “Το TPP δεν έχει κανένα νόημα χωρίς τις ΗΠΑ”, δήλωσε.

Ο Τραμπ, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του χθες, είπε ότι μια από τις πρώτες του δράσεις ως πρόεδρος – από την πρώτη κιόλας μέρα που αναλαμβάνει την ευθύνη της προεδρίας, στις 30 Ιανουαρίου – είναι η απόσυρση της Αμερικής από τη συμφωνία, η οποία δεν έχει επικυρωθεί από τις χώρες ακόμα. Κατά την προεκλογική του εκστρατεία, η απόσυρση από την εμπορική συμφωνία των 12 χωρών αποτέλεσε κεντρική δέσμευση του Τραμπ, ο οποίος την αποκάλεσε “καταστροφική” για τους αμερικανούς εργαζόμενους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.