Quantcast
Τη Νίκι Χάλεϊ επέλεξε ο Τραμπ ως πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ - enikonomia.gr
share

Τη Νίκι Χάλεϊ επέλεξε ο Τραμπ ως πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

δημοσιεύτηκε:

Την Σαμάνθα Πάουερ, απεσταλμένη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον ΟΗΕ, που είναι ειδική σε θέματα διεθνών σχέσεων, θα διαδεχτεί η Νίκι Χάλεϊ ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη, όταν η Γερουσία θα εγκρίνει τον διορισμό της.

Η Χάλεϊ έχει ασχοληθεί με νομοθετικά πολιτειακά ζητήματα αλλά και την άσκηση των κυβερνητικών καθηκόντων της στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας, ενώ διαθέτει ελάχιστη εμπειρία σε ζητήματα διεθνών σχέσεων, τα οποία ωστόσο θα κληθεί να διαχειριστεί εντός του πλαισίου δράσης του διεθνούς οργανισμού, σε μία περίοδο αβεβαιότητας για τον διεθνή ρόλο που θα διαδραματίσουν οι ΗΠΑ υπό την προεδρία Τραμπ.

Η ίδια είχε ασκήσει κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ κατά τα πρώτα στάδια του προκριματικού κύκλου για την εκλογή προεδρικού υποψηφίου στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, κυρίως αναφορικά με την υποστήριξη που του είχε προσφέρει ο πρώην ηγέτης της Κου Κλουξ Κλαν Ντέιβιντ Ντιουκ.

Η Χάλεϊ είχε υποστηρίξει τους εσωκομματικούς αντιπάλους του Τραμπ, τους Γερουσιαστές Μάρκο Ρούμπιο και Τεντ Κρουζ, μέχρι τη δήλωσή της, πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ότι θα ψήφιζε τον Τραμπ, παρά τις επιφυλάξεις της για τον χαρακτήρα του.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.