Quantcast
Η γαλλική κυβέρνηση απορρίπτει το κλίμα εμφυλίου πολέμου που κατήγγειλε ο Φιγιόν - enikonomia.gr
share

Η γαλλική κυβέρνηση απορρίπτει το κλίμα εμφυλίου πολέμου που κατήγγειλε ο Φιγιόν

δημοσιεύτηκε:

Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία της Γαλλίας, κατήγγειλε ένα “κλίμα σχεδόν εμφυλίου πολέμου” στη χώρα μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την προεκλογική εκστρατεία, δηλώσεις που απορρίφθηκαν ως “ανεύθυνες” από την κυβέρνηση.

“Κατηγορώ επισήμως τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι δεν διασφαλίζουν τις συνθήκες για την ειρηνική άσκηση της δημοκρατίας. Φέρουν πολύ βαριά ευθύνη καθώς αφήνουν να εξελίσσεται στη χώρα ένα κλίμα σχεδόν εμφυλίου πολέμου από το οποίο επωφελούνται μόνο τα άκρα”, ανέφερε ο Φιγιόν σε ανακοίνωση που εξέδωσε, δύο μήνες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου.

Ο υποψήφιος της δεξιάς κατήγγειλε επίσης, για άλλη μια φορά, “την παθητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στις βιαιότητες”.

Μετά τις αποκαλύψεις και τις δικαστικές έρευνες για τη φερόμενη αργομισθία της συζύγου του ο Φρανσουά Φιγιόν έχει γίνει στόχος ύβρεων στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το Σαββατοκύριακο στη Ναντ, σε μια προεκλογική εκδήλωση της Μαρίν Λεπέν σημειώθηκαν βίαιες διαδηλώσεις. Πούλμαν που μετέφεραν υποστηρικτές του Εθνικού Μετώπου δέχτηκαν επίθεση την Κυριακή.

Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ εξέφρασε τη λύπη του για τις δηλώσεις του Φιγιόν. “Το να χρησιμοποιεί κανείς τον όρο του εμφυλίου πολέμου όταν είναι εξέχων πολιτικό στέλεχος και όταν ξέρει το επίπεδο της κινητοποίησης των δυνάμεων ασφαλείας στη χώρα μας είναι απλούστατα ανεύθυνο”, εκτίμησε. “Κατανοώ ότι ορισμένοι υποψήφιοι επιχειρούν να κρύψουν πίσω από αντιπαραθέσεις τη δυσκολία τους να διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο Φρανσουά Φιγιόν δεν θα περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών αφού έρχεται τρίτος σε ποσοστά, πίσω από τη Μαρίν Λεπέν και τον ανεξάρτητο κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.