Quantcast
ΗΠΑ: Προς σημαντική μείωση δαπανών στο υπουργείο των Εξωτερικών - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Προς σημαντική μείωση δαπανών στο υπουργείο των Εξωτερικών

δημοσιεύτηκε:

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που έχουν ενημερωθεί για το σχέδιο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού των ΗΠΑ, αλλά και την αύξηση των αμυντικών δαπανών, δηλώνουν ότι θα περικοπούν δαπάνες από το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών, αλλά και την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ένας αξιωματούχος, που έχει γνώση των σχεδιαζόμενων περικοπών δαπανών δήλωσε ότι η μείωση των δαπανών στο υπουργείο Εξωτερικών μπορεί να φτάσει σε ποσοστό μέχρι και το 30%. Έτσι, υπό μια τέτοια εξέλιξη είναι αναμενόμενη η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, αλλά και η διακοπή πολλών προγραμμάτων. Η ετήσια δαπάνη των ΗΠΑ για το αμερικανικό ΥΠΕΞ ανέρχεται στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, μαζί με τα κονδύλια της εξωτερικής βοήθειας που χορηγεί η Ουάσιγκτον σε άλλες χώρες.

Περισσότεροι από 120 απόστρατοι στρατηγοί και ναύαρχοι των ΗΠΑ παρότρυναν σήμερα το Κογκρέσο να συνεχίσει τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για την αμερικανική διπλωματία, αλλά και τη χορήγηση εξωτερικής βοήθειας, τονίζοντας ότι “η εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών είναι καθοριστική για τη διατήρηση του επιπέδου ασφάλειας των ΗΠΑ.”

Η Νάνσι Πελόζι, που ηγείται των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι το σχέδιο του Τραμπ για τη μείωση της χρηματοδότησης ομοσπονδιακών υπηρεσιών, υπέρ του Πεντάγωνου, δηλώνει ότι δεν έχει ως προτεραιότητά του τις οικογένειες των Αμερικανών εργαζομένων.

Η προτεινόμενη αύξηση των αμερικανικών αμυντικών δαπανών υπολογίζεται στα 54 δισεκατομμύρια δολάρια, με την Πελόζι να τονίζει: “Μία μείωση (κοινωνικών) δαπανών κατά 54 δισεκατομμύρια δολάρια θα προκαλέσει μόνιμη αποδιοργάνωση στις υποδομές που έχουμε προκειμένου να καλύπτουμε τις ανάγκες των Αμερικανών, αλλά και να δημιουργούμε θέσεις εργασίας για το μέλλον. Ο πρόεδρος, παραδίδει την ηγεσία που έχουν οι ΗΠΑ στην καινοτομία, την εκπαίδευση, την επιστήμη, αλλά και την καθαρή ενέργεια,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Πελόζι.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.