Quantcast
Η κινεζική οικονομία θα παραμείνει βασική κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας ανάπτυξης - enikonomia.gr
share

Η κινεζική οικονομία θα παραμείνει βασική κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας ανάπτυξης

δημοσιεύτηκε:

Η κινεζική οικονομία αναμένεται να παραμείνει ο βασικότερος κινητήριος μοχλός για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2017, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ανώτατου πολιτικού συμβουλευτικού σώματος της χώρας.

Η κινεζική οικονομία κατέγραψε πέρυσι ρυθμό ανάπτυξης 6,7%, που αποτελεί μια καλή αρχή για το 13ο Πενταετές Πλάνο (2016-2020) της χώρας, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Γουάνγκ Γκουοσίνγκ, εκπρόσωπος της πέμπτης συνόδου της 12ης Εθνικής Επιτροπής της Κινεζικής Πολιτικής Συμβουλευτικής ∆ιάσκεψης. «Πέρυσι, βελτιώθηκαν περαιτέρω η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα της κινεζικής οικονομίας», ανέφερε.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Παγκόσμια Τράπεζα, η ανάπτυξη της Κίνας το 2016 αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της παγκόσμιας ανάπτυξης, με τη συνεισφορά της να είναι μεγαλύτερη από αυτή οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Η σταθερή ανάπτυξη της Κίνας δημιουργεί μεγαλύτερη ζήτηση και ποικιλία προϊόντων καθώς και περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας, δήλωσε ο Γουάνγκ.

Τα θεμελιώδη της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης της Κίνας δεν έχουν αλλάξει και η οικονομία συνεχίζει να απολαμβάνει ισχυρές πηγές ανάπτυξης, σημείωσε ο ίδιος προσθέτοντας ότι η Κίνα θα επιδιώξει επίσης την πρόοδο σε μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.