Quantcast
Το Πεκίνο καλεί την Ουάσινγκτον να μην καταφεύγει συνεχώς στη λήψη διορθωτικών εμπορικών μέτρων - enikonomia.gr
share

Το Πεκίνο καλεί την Ουάσινγκτον να μην καταφεύγει συνεχώς στη λήψη διορθωτικών εμπορικών μέτρων

δημοσιεύτηκε:

Αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας κάλεσε σήμερα τις αρχές των ΗΠΑ να μην καταφεύγουν συνεχώς στη λήψη διορθωτικών εμπορικών μέτρων, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υποβολή ένστασης κατά της Κίνας από αμερικανικό όμιλο αλουμινίου.

Η Ένωση Αλουμινίου κατηγορεί τους Κινέζους παραγωγούς ότι χρησιμοποιούν αθέμιτες επιδοτήσεις, πουλώντας τα προϊόντα τους σε τιμές που δεν είναι δικαιολογημένες, και υπέβαλε ένσταση στο αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου για τη διεξαγωγή έρευνας κατά του ντάμπινγκ και επιδοτήσεων.

Οι κινεζικές και οι αμερικανικές βιομηχανίες αλουμινίου έχουν μία υγιή βάση συνεργασίας με την παραγωγή συμπληρωματικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, η Κίνα εξάγει ποιοτικά προϊόντα για τους Αμερικανούς καταναλωτές και εισάγει αλουμινόχαρτο, δήλωσε ο Γουάνγκ Χετζούν, επικεφαλής του γραφείου εμπορικών διορθώσεων και έρευνας του υπουργείου Εμπορίου. «Οι δύο πλευρές έχουν έναν ευρύ χώρο συνεργασίας. Η συνεργασία είναι ο μόνος δρόμος για αμοιβαίο όφελος και για κέρδη και από τις δύο πλευρές», σημείωσε. Η Κίνα ελπίζει ότι οι δύο πλευρές θα λύσουν τις κοινές ανησυχίες τους με διαβουλεύσεις και διάλογο και ότι το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου θα είναι αρκετά συνετό για να απορρίψει κατηγορίες που βλάπτουν τη συνεργασία, πρόσθεσε ο Γουάνγκ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.