Quantcast
Οι επιπτώσεις του Brexit ανησυχούν το Βερολίνο - enikonomia.gr
share

Οι επιπτώσεις του Brexit ανησυχούν το Βερολίνο

δημοσιεύτηκε:

«Λίγο πριν η Βρετανία δρομολογήσει με το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας την αποχώρησή της από την ΕΕ ανάλυση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται στις ανοιχτές οικονομικές διαφορές μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, αλλά και στο τι θα γίνει αν τα δύο χρόνια, που έχουν προβλεφθεί για τις διαπραγματεύσεις, δεν αρκέσουν.

Σε αυτή την περίπτωση η ανάλυση δεν αποκλείει “κινδύνους για την σταθερότητα των χρηματιστηριακών αγορών”, ενώ θεωρεί πιθανές “διαφωνίες και αντιπαραθέσεις”, επισημαίνει η εφημερίδα Handelsblatt που έχει στη διάθεσή της την ανάλυση του γερμανικού υπουργείου.

Οι ειδικοί του Β. Σόιμπλε ανησυχούν για “σημαντικές επιπτώσεις στα οικονομικά, αλλά και τη σταθερότητα” γερμανικών επιχειρήσεων αν υπάρξει σκληρό Brexit. Εκτός αυτού αναμένουν ότι ευρωπαϊκές τράπεζες θα αποκοπούν από την αγορά του Λονδίνου.

Για τους λόγους αυτούς οι συνεργάτες του Β. Σόιμπλε προτείνουν αντί του σκληρού Brexit μια μεταβατική λύση. Αντίθετα οι συντάκτες της ανάλυσης εμφανίζονται αδιάλλακτοι ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις της Βρετανίας έναντι της ΕΕ και σημειώνουν ότι το Λονδίνο δεσμεύεται νομικά να ανταποκριθεί ακόμα και μετά την αποχώρηση».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.