Quantcast
Μογκερίνι: Περιορισμένη η οικονομική συμβολή της Βρετανίας στην ασφάλεια της Ε.Ε. - enikonomia.gr
share

Μογκερίνι: Περιορισμένη η οικονομική συμβολή της Βρετανίας στην ασφάλεια της Ε.Ε.

δημοσιεύτηκε:

Η συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου στις επιχειρήσεις ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «περιορισμένη» και ως εκ τούτου αυτή θα έχει «ελάχιστη» επιρροή στις διαπραγματεύσεις για το Brexit δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Η οικονομική συμβολή του ΗΒ στις επιχειρήσεις και αποστολές Άμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ δεν είναι τόσο σημαντική ώστε να θέσει προβλήματα στην Ένωση στο μέλλον», τόνισε η Μογκερίνι σε σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η συμβολή είναι «σημαντική, αλλά περιορισμένη», επέμεινε, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό συνεισφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου ανέρχεται μόλις στο «5% των στρατιωτικών επιχειρήσεων» και στο «3% των μη στρατιωτικών επιχειρήσεων» της ΕΕ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια πολύτιμη συμβολή, αλλά χωρίς αυτή το έργο της Άμυνας και της Ασφάλειας της ΕΕ μπορεί να συνεχιστεί πολύ καλά», πρόσθεσε η Μογκερίνι.

Συνεπώς, αυτός ο παράγοντας θα επηρεάσει «πραγματικά ελάχιστα» τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, σύμφωνα με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. Όπως τόνισε, συζήτησε το θέμα με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ένωσης, Μισέλ Μπαρνιέ

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε την «ανεπιφύλακτη» δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ασφάλεια της Ευρώπης, που δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο «διαπραγματεύσεων» στο πλαίσιο των συνομιλιών του Brexit.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.