Quantcast
Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Εξισορροπεί η παγκόσμια αγορά πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Εξισορροπεί η παγκόσμια αγορά πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου βρίσκεται κοντά σε εξισορρόπηση ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια υπερβάλλουσας προσφοράς, καθώς οι μειώσεις στην παραγωγή από τους μεγάλους εξαγωγείς αντιστάθμισαν τη μείωση της ζήτησης στα πλουσιότερα κράτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι τα αποθέματα πετρελαίου στα βιομηχανοποιημένα κράτη μειώθηκαν κατά 17,2 εκατ. βαρέλια τον Μάρτιο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τους τρεις πρώτους μήνες του έτους να σημειωθεί αύξηση κατά 38,5 εκατ. βαρέλια, ή 425.000 βαρέλια την ημέρα.

«Το καθαρό αποτέλεσμα είναι ότι τα παγκόσμια αποθέματα ίσως αυξήθηκαν οριακά το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με τις ενδείξεις για μείωση κατά 0,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα», ανέφερε ο ΙΕΑ.

Τα συνολικά αποθέματα αργού στις χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης μειώθηκαν κατά 8,1 εκατ. βαρέλια τον Φεβρουάριο στα 3,055 δισεκ. βαρέλια, παραμένοντας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, και πάλι κατά 330 εκατ. βαρέλια πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας, ανέφερε ο ΙΕΑ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.