Quantcast
SZ: Η Γερμανία διαφωνεί με την ΕΕ σχετικά με τον έλεγχο οχημάτων για ρύπους - enikonomia.gr
share

SZ: Η Γερμανία διαφωνεί με την ΕΕ σχετικά με τον έλεγχο οχημάτων για ρύπους

δημοσιεύτηκε:

Η Γερμανία διαφωνεί με σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που ελέγχονται τα οχήματα για εκλύσεις ρυπογόνων αερίων, είπε η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη έγγραφα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τα οποία κατέθεσε η Γερμανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, επικαλούμενη γνωμοδοτικά έγγραφα που έχουν σταλεί από τη Γερμανία στις Βρυξέλλες, η Γερμανία έχει απορρίψει μια πρόταση της Κομισιόν να αλλάξει ο τρόπος χρηματοδότησης των ελέγχων οχημάτων για ρύπους.

Η Γερμανία επίσης αντιτίθεται σε προτάσεις της ΕΕ για την αλλαγή καθεστώτος χρηματοδότησης ελέγχων οχημάτων, από ελέγχους που τώρα χρηματοδοτούνται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε νέο σύστημα το οποίο θα χρηματοδοτείται από τέλη και κρατικούς πόρους, είπε η Sueddeutsche Zeitung.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Γερμανίας χρονοτριβεί σε μια πρόταση που θα απαγορεύσει εντελώς κάθε όχημα που εκλύει ρύπους, είπε η εφημερίδα.

Η γερμανική Volkswagen, η μεγαλύτερη σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, βρέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 να έχει παραποιήσει τους ελέγχους έκλυσης ρυπογόνων αερίων των οχημάτων της, ωθώντας τις ρυθμιστικές αρχές παγκόσμια να επανεξετάσουν τον τρόπο που επιτηρούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εκλύσεις οχημάτων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.