Quantcast
Ερντογάν σε Τραμπ: Η Άγκυρα δεν θα ανεχθεί τους Κούρδους μαχητές - enikonomia.gr
share

Ερντογάν σε Τραμπ: Η Άγκυρα δεν θα ανεχθεί τους Κούρδους μαχητές

δημοσιεύτηκε:

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ ότι η χώρα του δεν θα ανεχθεί Κούρδους μαχητές από τη Συρία στην περιοχή, χωρίς ωστόσο, να σχολιάσει την απόφαση των ΗΠΑ να τους εξοπλίσουν.

Στην συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Ερντογάν ως έναν σημαντικό σύμμαχο “στη μάχη κατά της τρομοκρατίας” χωρίς ν’ αναφερθεί στην πιεστική εσωτερική πολιτική κατάσταση που έχει προκληθεί στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου. “Έχουμε μία καλή σχέση και θα την κάνουμε ακόμη καλύτερη,” δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια της κοινής τους εμφάνισης.”

Ο Ερντογάν από την πλευρά χαιρέτισε τις “εξαιρετικές σχέσεις” μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας ότι η επίσκεψη του αυτή, θα αποτελέσει μία “ιστορική στροφή” στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ.

Η συνάντηση των δύο προέδρων πραγματοποιήθηκε σε θετικό τόνο, σύμφωνα με παρατηρητές από την Ουάσιγκτον, με δεδομένες τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Τουρκία η απόφαση της Ουάσιγκτον να εξοπλίσει τους Κούρδους μαχητές της Συρίας (YPG) τους οποίους, η Άγκυρα θεωρεί ως προέκταση του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.