Quantcast
Αποκαλυπτική έρευνα: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες των εκατομμυριούχων - enikonomia.gr
share

Αποκαλυπτική έρευνα: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες των εκατομμυριούχων

δημοσιεύτηκε:

Τις μεγαλύτερες
ανησυχίες των εκατομμυριούχων αποκαλύπτει η UBS, σύμφωνα με
το δημοσίευμα του business insider.


Η σχετική έκθεση της UBS βασίστηκε στις απαντήσεις περισσότερων από 2.800 εκατομμυριούχων από τις παρακάτω χώρες: Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία,
Σιγκαπούρη, Μεξικό, Ιταλία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.


Συγκεκριμένα, η UBS επισημαίνει σε σχετική έκθεση της ότι, το 82% των εκατομμυριούχων πιστεύει ότι ζει στην πιο απρόβλεπτη περίοδο στην παγκόσμια ιστορία, λόγω της πολιτικής αστάθειας, της διαφθοράς και των τεχνολογικών αλλαγών.

Επτά στους δέκα εκατομμυριούχους δηλώνουν ότι το φαινόμενο της πολιτικής αβεβαιότητας είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για αυτούς, διότι δεν μπορούν να προγραμματίσουν τα σχέδια τους σε μακροπρόθεσμη βάση, καθώς είναι πολύ απασχολημένοι με την αντιμετώπιση των βραχυπρόθεσμων κινδύνων.
Την ίδια ώρα, επισημαίνεται, εξακολουθεί να καταγράφεται μια σειρά από ισχυρές μακροπρόθεσμες τάσεις, που περιλαμβάνουν την κλιματική αλλαγή, την άνοδο του λαϊκισμού, την ανάπτυξη της τεχνητής
νοημοσύνης και τη ρομποτική. “Το καθένα από αυτά μπορεί να προκαλέσει σημαντικές διαταραχές και ανασφάλεια”, σημειώνεται στην έκθεση της UBS.


Παρά τους αυξανόμενους κινδύνους, το 51% των ερωτηθέντων αναμένει ότι τα οικονομικά του θα βελτιωθούν τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 13% εκτιμά ότι θα επιδεινωθούν. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες ήταν αισιόδοξοι «για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων οικονομικών στόχων τους», σύμφωνα με την UBS.


Τέλος, παρουσιάζεται διάγραμμα με το ποσοστό της αισιοδοξίας και της απαισιοδοξίας των εκατομμυριούχων ανά χώρα, με την Ιταλία να εμφανίζεται πιο απαισιόδοξη για τις μελλοντικές προοπτικές:


Πηγή: businessinsider.com






share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.