Quantcast
Ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας «βλέπει» η Παγκόσμια Τράπεζα - enikonomia.gr
share

Ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας «βλέπει» η Παγκόσμια Τράπεζα

δημοσιεύτηκε:

Η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεση της που δόθηκε στη δημοσιότητα προβλέπει ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας κατά 1,3% το 2017, η οποία μπορεί να φθάσει το 1,4% τα επόμενα δύο χρόνια, 2018 και 2019. Η Παγκόσμια Τράπεζα, προβαίνει στις προβλέψεις αυτές με βάση την εκτίμηση που κάνει ότι το 2017 η μέση τιμή του πετρελαίου θα κυμανθεί στα 55 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή θα είναι κατά 29% υψηλότερη σε σχέση με το 2016, ενώ το 2018 και 2019 η μέση τιμή πετρελαίου θα κυμανθεί στα 60 και 61,5 δολάρια αντίστοιχα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα, στις προβλέψεις της αυτές επικαλείται τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας ΙΕΑ (International Energy Agency), η οποία εκτιμά ότι η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία θα φτάσει εφέτος τα 11,38 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ενώ το 2018 τα 11,54 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, κάτι που θα επιτευχθεί χάρη στην αύξηση της παραγωγής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον ενεργειακό τομέα.

Παράλληλα η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι η αυξανόμενη κατανάλωση και η ανάκαμψη της επενδυτικής δραστηριότητας θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας, ενώ η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου (Mundial 2018) που θα διεξαχθεί στη Ρωσία θα δώσει μια ώθηση στις δημόσιες επενδύσεις. Ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα σταθεροποιηθεί στο 4% που είναι και ο στόχος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, αλλά επισημαίνεται ότι μακροπρόθεσμα η ανάπτυξη ενδέχεται να επηρεασθεί από τη χαμηλή παραγωγικότητα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.