Quantcast
Οι Ομπάμα αγόρασαν το σπίτι που νοίκιαζαν στην Ουάσινγκτον- ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Οι Ομπάμα αγόρασαν το σπίτι που νοίκιαζαν στην Ουάσινγκτον- ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ αγόρασαν έναντι 8,1 εκατομμυρίων δολαρίων την πολυτελή κατοικία στην Ουάσινγκτον που νοίκιαζαν από τότε που έφυγαν από τον Λευκό Οίκο, γράφει η εφημερίδα Washington Post.

Το σπίτι, επιφάνειας σχεδόν 800 τ.μ., βρίσκεται στην ήσυχη και ακριβή συνοικία Καλοράμα όπου μένει η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ και τα παιδιά τους.

Το πρώην προεδρικό ζεύγος σκόπευε να μείνει στην Ουάσινγκτον τουλάχιστον για την επόμενη διετία, όσο χρόνο χρειάζεται η μικρή του κόρη, Σάσα, για να τελειώσει το λύκειο. “Ήταν συνεπώς λογικό γι αυτούς ν’ αγοράσουν ένα σπίτι παρά να συνεχίζουν να νοικιάζουν”, αναφέρει ο εκπρόσωπος του Ομπάμα σε ανακοίνωση την οποία επικαλείται η Washington Post.

Οι Ομπάμα θα συνεχίσουν να είναι οι πρώτες διασημότητες του Καλομάρα, ανάμεσα σε πολλές άλλες, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, του οποίου η περιουσία που δημιούργησε ως επικεφαλής του πετρελαϊκού κολοσσού ExxonMobil, του επέτρεψε την αγορά κατοικίας εκεί αντί 5,6 εκατ. δολαρίων.

Ο Τζεφ Μπέζος που διευθύνει το Amazon και την Washington Post, έχει αγοράσει στην ίδια συνοικία κατοικία 2.500 τ.μ. αντί 23 εκατ. δολαρίων.

Και άλλοι πρώην ένοικοι του Λευκού Οίκου, ο οποίος απέχει 3 χλμ., κατοικούσαν επίσης στο Καλοράμα, κυρίως οι Γούντροου Ουίλσον, Φραγκλίνος Ρούσβελτ και Χέρμπερτ Χούβερ.

Όσο για τους Ομπάμα, οι οποίοι από τον Ιανουάριο ξεκουράζονται σε εξωτικούς προορισμούς, δημοφιλείς για τους εκατομμυριούχους, διαθέτουν πλούσια εισοδήματα. Ο πρώην πρόεδρος και η σύζυγός του υπέγραψαν συμβόλαιο ύψους ρεκόρ με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για τη συγγραφή ενός βιβλίου ο καθένας τους, αντί του ποσού που ξεπερνά τα 60 εκατ. δολάρια. Ο Ομπάμα διαπραγματεύτηκε επίσης μια ομιλία του σε συνέδριο που οργανώνει μεγάλη επενδυτική τράπεζα της Γουόλ Στριτ έναντι αμοιβής 400.000 δολαρίων.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.