Quantcast
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν- Μέι μετά την επίθεση στο Λονδίνο - enikonomia.gr
share

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν- Μέι μετά την επίθεση στο Λονδίνο

δημοσιεύτηκε:

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε στη Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι «τη σημασία της ευρωπαϊκής συνεργασίας» στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα το μεσημέρι, την επομένη της επίθεσης στο Λονδίνο, ενώ στο Παρίσι ο πύργος του Άιφελ θα σβήσει συμβολικά απόψε τα φώτα του αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα.

Ο Μακρόν και η Μέι, οι οποίοι συνομίλησαν στα αγγλικά, «αναφέρθηκαν στην κατάσταση των θυμάτων και στα πρώτα στοιχεία της έρευνας» και η Μέι δεσμεύθηκε, όπως αναφέρει το γαλλικό προεδρικό μέγαρο στην ανακοίνωση που εξέδωσε, «να δώσει όλες τις πληροφορίες» για τους Γάλλους που έπεσαν θύματα της επίθεσης.

Ο Μακρόν «υπενθύμισε ιδιαίτερα τη σημασία της ευρωπαϊκής συνεργασίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Υπενθύμισε επίσης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, «τη σημασία του αγώνα κατά της μετάδοσης μηνυμάτων τρομοκρατικής προπαγάνδας μέσω των κοινωνικών δικτύων», σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων.

Εξάλλου η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως απόψε, 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), τα φώτα του πύργου θα σβήσουν σε φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Λονδίνο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.