Quantcast
Νότια Κορέα: Ρεκόρ σημείωσαν οι πωλήσεις Mercedes και BMW - enikonomia.gr
share

Νότια Κορέα: Ρεκόρ σημείωσαν οι πωλήσεις Mercedes και BMW

δημοσιεύτηκε:

Τα γερμανικά αυτοκίνητα πολυτελείας κυριάρχησαν στην αγορά των εισαγόμενων αυτοκινήτων στην Νότια Κορέα τον Μάιο, εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού μεταξύ των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος στην αγορά της Νότιας Κορέας μεταξύ της Mercedes Benz και της BMW, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός εισαγωγέων αυτοκινήτων της Νότιας Κορέας (KAIDA).

Τον Μάιο, η BMW πούλησε 5.373 οχήματα ξεπερνώντας τις 5.063 πωλήσεις που είχε καταγράψει η Mercedes Benz, σύμφωνα με τα στοιχεία της KAIDA.

Όσον αφορά τις πωλήσεις εγχώριων αυτοκινήτων, η Mercedes Benz κατέλαβε την πρώτη θέση στους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, η Mercedes Benz πούλησε 29.940 οχήματα, αριθμό μεγαλύτερο από τις πωλήσεις των 23.488 οχημάτων της BMW κατά την ίδια περίοδο.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda η οποία πούλησε 1.169 αυτοκίνητα τον περασμένο μήνα. Ακολούθησε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford με 1.023 πωλήσεις.

Τον Μάιο, πωλήθηκαν 19.380 εισαγόμενα αυτοκίνητα, με τον αριθμό τους να είναι μειωμένος κατά 0,5% από το προηγούμενο έτος. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφηκε μείωση 3,3%, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.