Quantcast
Εικόνες ΣΟΚ από τον φλεγόμενο πύργο στο Λονδίνο - Φόβοι για εγκλωβισμένους - enikonomia.gr
share

Εικόνες ΣΟΚ από τον φλεγόμενο πύργο στο Λονδίνο – Φόβοι για εγκλωβισμένους

δημοσιεύτηκε:

Αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων έχουν τραυματιστεί από την φωτιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε πύργο 27 ορόφων με διαμερίσματα που βρίσκεται στο δυτικό Λονδίνο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου έχει κινητοποιηθεί με περισσότερους από 200 πυροσβέστες και 40 οχήματα που βρίσκονται στο σημείο καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς που κατακαίει τον πύργο από κάτω προς τα επάνω.

Πρόκειται για τον πύργο Grenfell Tower που βρίσκεται στην περιοχή Lancaster West Estate, στο δυτικό Λονδίνο.

Μερικοί ένοικοι έχουν εγκλωβιστεί από την φωτιά στον πύργο, ενώ κάποιοι άλλοι ζητούσαν βοήθεια από τα παράθυρα των ορόφων που βρίσκονταν πιο πάνω, καθώς η φωτιά εξαπλώνονταν σύμφωνα με αναφορές βρετανικών ΜΜΕ, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες αυτές.

“Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια τραυματισμούς, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου” δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η φωτιά έχει επεκταθεί από τους κάτω ορόφους προς τα επάνω και κατακαίει τον πύργο, ενώ μία στήλη μαύρη καπνού είναι διακριτή στον ουρανό του Λονδίνου.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στο παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail βλέπουμε πανικόβλητους ενοίκους του κτιρίου να έχουν κρεμάσει σκοινιά από σεντόνια, προσπαθώντας να γλιτώσουν από την πύρινη κόλαση, την ώρα που περισσότεροι από 200 πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες.

Ανατριχιαστικό είναι και το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ένας από τους ενοίκους του φλεγόμενου κτιρίου: “Έχω εγκλωβιστεί σ΄αυτό το κτίριο. Δεν μπορώ να φύγω από το διαμέρισμά του γιατί θα πεθάνω από τον καπνό”.

Διαβάστε περισσότερα στο enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.