Quantcast
Σε υποχρεωτική άδεια ο διευθύνων σύμβουλος της Uber μετά το πόρισμα που τον «καίει» - enikonomia.gr
share

Σε υποχρεωτική άδεια ο διευθύνων σύμβουλος της Uber μετά το πόρισμα που τον «καίει»

δημοσιεύτηκε:

Υποχρεωτική άδεια ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πάρει ο διευθύνων σύμβουλος της Uber Τράβις Καλάνικ, μετά τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων της έρευνας που είχε διεξαχθεί πρόσφατα σχετικά με την κουλτούρα που επικρατεί στο χώρο εργασίας της εταιρείας. Στην έκθεση αναφέρεται ότι το διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να «αναθεωρήσει και να ανακατανείμει» τις ευθύνες του Καλάνικ.

«Πρέπει να αφιερώσω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου και να θρηνήσω τον θάνατο της μητέρας μου, η οποία κηδεύτηκε την Παρασκευή, να σκεφτώ, να δουλέψω με τον εαυτό μου και να επικεντρωθώ στη δημιουργία μιας ηγετικής ομάδας παγκόσμιας κλάσης», ανέφερε ο Καλάνικ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στους υπαλλήλους της εταιρείας. «Εάν είναι να δουλέψουμε πάνω στο Uber 2.0, θα πρέπει πρώτα να δουλέψω πάνω στον Travis 2.0 (αναφερόμενος στον εαυτό του), ώστε να γίνω ο ηγέτης που χρειάζεται αυτή η εταιρεία και που αξίζει σε εσάς».

Την Κυριακή, το διοικητικό συμβούλιο της Uber είχε ψηφίσει ομόφωνα ότι σκοπεύει να υιοθετήσει τις συστάσεις της έκθεσης που συντάχθηκε βάσει έρευνας και η οποία είχε ανατεθεί στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, εκτός από την υποχρεωτική άδεια του Καλάνικ, η κατάσταση στην εταιρεία περιπλέκεται ακόμα περισσότερο αφού το βράδυ της Τρίτης ο Ντέιβιντ Μπόντερμαν παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Uber, μετά από σεξιστικό σχόλιο που έκανε κατά τη διάρκεια σύσκεψης.

Στην έκθεση αναφέρεται, επίσης ότι πρέπει να ληφθούν ορισμένα μέτρα για την αλλαγή της εταιρικής κουλτούρας της Uber, όπως η εκπαίδευση του προσωπικού της εταιρείας για την «αποτελεσματική διαχείριση των καταγγελιών», την εκπαίδευση ανώτερων στελεχών που βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις, καθώς και την εισαγωγή μιας πολιτικής που θα απαγορεύει τις ερωτικές σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και διευθυντών.

Η ηγεσία του Καλάνικ είχε τεθεί αρχικά υπό αμφισβήτηση όταν το Bloomberg είχε κυκλοφορήσει ένα βίντεο που έδειχνε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Uber να λογομαχεί με έναν οδηγό της εταιρείας, ο οποίος διαμαρτυρόταν για τα χαμηλά κόμιστρα. Αργότερα, ο Καλάνικ είχε ζητήσει δημόσια συγνώμη για τη συμπεριφορά του, αναφέροντας ότι χρειαζόταν «βοήθεια με την ηγεσία», ενώ παράλληλα είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να προσλάβει έναν επικεφαλής εργασιών για να συμβάλει στη διοίκηση της εταιρείας.



Πηγή:The Guardian

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.